Huis van Muziek open tijdens Open Monumenten Dag

zaterdag 3 september 2022

Het tweede weekend van september is traditiegetrouw Open Monumentendag. Duizenden monumenten in heel Nederland openen dan gratis hun deuren. Ook in Tilburg doen vele monumenten mee. Dit is uw kans om een kijkje te nemen op plekken met een rijke historie die normaal (bijna) niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Tijdens het rondje langs eeuwenoude monumentale panden in de stad kunt u dit jaar ook het Huis van Muziek aandoen. Na een fikse verbouwing opende Huis van Muziek, voorheen De Nieuwe Koninklijke Harmonie, begin juli weer de deuren. In het pand is nu het nieuwe Kessels Museum gevestigd waar op een moderne interactieve wijze historie van muziek gezien en beleeft kan worden. Daarnaast ontvang horeca De Harmonie u gastvrij voor een afsluitend drankje.

Voor een volledig programma; zie de brochure Open Monumentendag 2022.

Doel Open Monumentendag
Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comit├ęs door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.